Petrovics volt a leggyorsabb, három pályacsúcs dőlt meg

2018.03.04

Szombaton lezajlott a PINKA EXTREM Terepfutóverseny 2018-as futama Felsőcsatáron és a környező hegyeken-völgyekben. A gyönyörű havas terepen megrendezett versenyen 82 futó teljesítette a 4,5 és 10 km-es, embert próbáló távokat. 

A rövidebb Szurdok-körön az idén 13 éves Veszelszki Márton nagyszerű futással az abszolút legjobb időt futotta ezen a versenynapon a 4,5 km-s távon, a hölgyeknél pedig a szintén legfiatalabb kategóriában versenyző Katavics Lili volt a leggyorsabb. 

10 km-en nem született meglepetés, a három nagy esélyes volt ezúttal is a leggyorsabb. A papírformának megfelelően Petrovics Alex (SzoESE) állhatott fel a dobogó legfelső fokára, igaz, időeredménye a havas talaj miatt elmaradt tavalyi rekordjától. Őt követte Szalay Levente (Alpokalja SK) és Tomka János (Sárréti SE-Optimit), de nem sokkal maradt el mögöttük az ifik között győztes Bognár Zoltán (Alpokalja SK) sem. A női mezőnyben a szeniorok között született meg a legjobb idő Pilisz Renáta révén, a felnőtt korosztályban pedig Németh Beáta (Szombathelyi Futóklub) bizonyult a leggyorsabbnak.

Noha az abszolút leggyorsabb időeredmény egyik távon sem forgott veszélyben, három kategóriában is megdőltek a tavaly felállított pályacsúcsok. 10 km-es távon a szeniorok között Pilisz Renáta bő négy perccel, Horváth Krisztián (EnSport) pedig kereken fél perccel futott gyorsabban a vonatkozó rekordnál. A rövidebb távon pedig Garami Árpád (Pannonsport-4sport.hu) kárpótolta azt, hogy az Extrém-körön megdöntötték tavalyi szenior csúcsát, ugyanis másfél perccel a tavalyi leggyorsabb időn belül ért célba - így pedig jövőre ismét ott lesz a neve a rekorderek között. Egyúttal Pilisz Renáta és Horváth Krisztián 20%-os, Garami Árpád pedig 10%-os kedvezményt nyert a 2019-es PINKA EXTREM nevezési díjából.

A teljes eredménylistát ide kattintva böngészhetitek:

Alpokalja Szabadidősport és Környezetvédő Egyesület, 9700 Szombathely, Erkel Ferenc u. 39.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el